Sinds eind januari produceert LandbouwMechanisatie, een vakblad van uitgever AgriMedia, de podcastserie ‘In productie’. In meerdere afleveringen volgt redacteur Chris Vlaanderen de ontwikkeling van de nieuwe MultiToolTrac, een hybride trekker die gebouwd wordt door MTT Tractors in Arnhem.

In de podcastserie hoor je gesprekken met de trekkerbouwers. Waar komt het idee vandaan? Hoe wordt een lijstje met wensen en eisen omgezet in honderden 3D-tekeningen? Welke ontwikkelingen worden doorgemaakt? Welke tegenslagen komen de bouwers tegen? In de podcastserie gaat de redactie op zoek naar de antwoorden op alle vragen. De eerste afleveringen zijn momenteel gratis te beluisteren via de website, Soundcloud en Spotify.

6,5 tot 7 ton

Vijf jaar na de introductie van de T220 werkt MTT Tractors-directeur Paul van Ham samen met vier ingenieurs aan een nieuwe hybride MultiToolTrac. “De T220 is een prachtig concept, alleen is de werktuigendrager groot en met 9,5 ton behoorlijk zwaar. De nieuwe versie wordt kleiner en zal 6,5 tot 7 ton wegen. Net als de T220 heeft deze trekker een verstelbare spoorbreedte, zodat je kunt werken op vaste rijpaden”, vertelt Van Ham. Bij het nieuwe model kun je geen werktuig meer tussen de voor- en achteras hangen. Maar doordat de cabine boven de motor, generator en accu komt, heb je vanaf de stoel toch een goed zicht op het werktuig.

 

Categories: Nieuws