Vakblad Tuin en Park Techniek houdt op donderdag 24 september 2020 een studiedag over alternatieve brandstoffen. Tijdens deze dag gaan meerdere sprekers dieper in op de thema’s elektriciteit, gas en waterstof. Onder meer aannemers en gemeentes die al langere tijd met alternatieve brandstoffen werken, delen hun ervaringen.

De studiedag, die plaatsvindt bij AgriMedia in Bennekom, wordt geopend door Elske van de Fliert van adviesbureau Zero-e. Zij geeft een uitgebreide presentatie over de ontwikkelingen en trends op het gebied van alternatieve brandstoffen. Daarna volgen er meerdere presentaties waarbij de nadruk ligt op elektriciteit, gas en waterstof. Zo draaien bij gemeente Groningen al veel voertuigen op waterstof. Waarom kiest Groningen voor waterstof? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe en waar tanken zij de waterstof? Gerrit Griffioen, hoofd afdeling materieel van de gemeente Groningen, geeft een presentatie.

Tijdens de studiedag spreekt ook Berden de Vries, projectleider bij Avitec. Dit Drentse bedrijf probeert emissievrij te werken en daarom werkt de aannemer met onder meer elektrische knikladers, minikranen, trilplaten en –stampers. Gert-Jan Rap van Rap Clean Vehicle Technology is expert op het gebied van gassen en legt de verschillen tussen LPG, CNG, LNG en biogas uit. Verder vertelt hij welke gassen het meest interessant zijn voor voertuigen en machines in de openbare ruimte.

Wil jij weten welke sprekers er nog meer komen? Lees hier alle details.

Categories: Nieuws