Betere Bodem houdt op 4 maart een studiemiddag. Tijdens het twee uur durende online evenement gaan Michael Horsch, Liesje Mommer en André Jurrius in op de nieuwste inzichten en ideeën over Niet Kerende Bodembewerking.

Michael Horsch is de oprichter van Horsch Maschinen, een van de snelst groeiende fabrikanten van landbouwmachines wereldwijd. Liesje Mommer is hoogleraar Plantenecologie en Natuurbeheer aan de Wageningen University & Research. Ze gaat in op ondergrondse interacties tussen verschillende planten en de mogelijkheid om die interacties te gebruiken om de akker- en tuinbouw op korte termijn duurzamer, biodiverser en weerbaarder te maken. André Jurrius van Ekoboerderij de Lingehof is een biologisch dynamische akkerbouwer. André vertelt over zijn de keuzes die hij op zijn bedrijf maakte om tot een betere en weerbaardere bodem te komen.

Abonnees van vakblad LandbouwMechanisatie en leden van Studiegroep Naturim kunnen gratis deelnemen aan de studiedag. Voor andere geïnteresseerden geldt een tarief van € 69,00. Aanmelden kan op de website van Betere Bodem. De studiemiddag begint om 13.00 en duurt tot 15.00 uur.

Categories: Nieuws