Home | Evenementen | Elite Studiedag: Vruchtbaarheid en Transitie

Op donderdag 12 maart  organiseert vakblad Elite een studiedag.

In samenwerking met CowSignals® Training Company zal er worden ingegaan op de belangrijke onderwerpen als transitie en vruchtbaarheid.

Transitie 

De lactatiestart is de allerbelangrijkste periode in de lactatiecyclus. Met deze groep koeien heb je als melkveehouder het meeste werk en dat is niet voor niets. De transitie- en startfase hebben veruit de meeste invloed op het werkplezier van de veehouder, maar ook op gezondheid, welzijn en productie van de koe.

Wat heeft een koe nodig voor een probleemloze start van de lactatie? Als melkveehouder moet je jezelf verplaatsen in de koe om deze vraag te beantwoorden. Degene die de veestapel verzorgt vervult een sleutelrol bij een succesvolle overgang van de droogstand naar de lactatie.

Vruchtbaarheid

Wil je dat een koe binnen 365 dagen weer afkalft? Dan zijn er drie belangrijke vragen te beantwoorden. Is de koe tochtig, wordt de tocht ook waargenomen en zo ja, wordt de koe drachtig?

Tweederde deel van het succes van een goede vruchtbaarheid schuilt in vlotte afkalvingen en een goede lactatiestart. In de Cow Signals-training vruchtbaarheidssignalen draait het om ‘vruchtbaarheidszorg’ en komen naast de fysiologie van het voortplantingsorgaan ook managementmaatregelen aan bod die de fertiliteit beïnvloeden. Een goede vruchtbaarheid ontstaat uit de processen droogstand, afkalven, opstarten, tochtigheid waarnemen en inseminatie en is dus veel meer dan een kwestie van tocht waarnemen en insemineren.

Rondetafel

Naast het studiedeel (verzorgt door CowSignals® Training Company) zal er een rondetafel sessie plaatsvinden waarbij agrarische ondernemers en trainers van CowSignals® met elkaar in discussie gaan over de voor- en nadelen van de besproken technieken.

Sponsoring

Het is voor bedrijven mogelijk om de Elite studiedag te sponsoren en op deze manier in contact te komen met de doelgroep. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met onze verkoopafdeling (verkoop@agrimedia.nl)

Meer informatie over de studiedag en Vakblad Elite vindt u op de website van Vakblad Elite.

12 maart 2020
€ 199,=
De kosten van één training bedragen 259 euro exclusief btw. Abonnees van Elite of Veehouderij Techniek krijgen korting en betalen 199 euro exclusief btw.
Inschrijven is niet meer mogelijk