Home | Evenementen | Elite Studiedag: Voermanagement en Robotmelken

Op donderdag 23 april  organiseert vakblad Elite een studiedag. In samenwerking met CowSignals® Training Company zal er worden ingegaan op voermanagement en robotmelken.

Tijdens deze studiedag leren de aanwezigen te denken vanuit de koe en bouwen vanuit haar behoeften en voeropname van individuele dieren te controleren, problemen te detecteren en bij te sturen.

Een ervaren trainer van CowSignals® zal kennis delen. Daarna zullen agrarische ondernemers hun ervaringen delen. De dag wordt afgesloten met een rondetafel discussie tussen theorie en praktijk.

Voersignalen

De hoogte van de melkproductie heeft meer met te maken met huisvesting, diergezondheid en koemanagement dan met de voer- en mengkwaliteit.

Bepalend voor de melkproductie is of ieder dier het berekende rantsoen ook daadwerkelijk opneemt. In de training leer je de voeropname van individuele dieren te controleren, problemen te detecteren en bij te sturen. Voergangmanagement en de inrichting van de stal zijn ook essentiële facetten als het gaat voldoende voer voor elke koe, of het nu om een vaars, vierdekalfs, oudmelkte of ranglage koe gaat.

Robotmelken

In stallen met melkrobots is het des te belangrijker dat de koe graag naar de robot komt en zelf de dagelijkse routine doorloopt. De eerste en moeilijkste opgave in deze training is de koe met rust laten en vertrouwen op het systeem. De tweede opgave is de minst leuke: leunen op informatie die je krijgt via de pc en het werk leren organiseren op protocolmatige wijze, ondanks de extra vrijheid die de melkrobot je geeft.

Rondetafel

Naast het studiedeel (verzorgt door CowSignals® Training Company) zal er een rondetafel sessie plaatsvinden waarbij agrarische ondernemers en trainers van CowSignals® met elkaar in discussie gaan over de voor- en nadelen van de besproken technieken.

Sponsoring

Het is voor bedrijven mogelijk om de Elite studiedag te sponsoren en op deze manier in contact te komen met de doelgroep. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met onze verkoopafdeling (verkoop@agrimedia.nl)

Meer informatie over de studiedag en Vakblad Elite vindt u op de website van Vakblad Elite.

23 april 2020
vanaf €199,=
De kosten van de studiedag bedragen 259 euro exclusief btw. Abonnees van Elite of Veehouderij Techniek krijgen korting en betalen 199 euro exclusief btw.
Inschrijven is niet meer mogelijk