Dagelijks maakt de redactie van onze vakmedia – agrarische – foto’s. We staan bekend om de mooie foto’s in onze vakmedia. Echter vaak worden maar enkele beelden gebruikt in onze rapportages. De overige beelden worden gearchiveerd. Door de jaren heen hebben we een enorm archief opgebouwd met fotomateriaal. Van trekkers tot hakselaars, van grasmaaiers tot kettingzagen, van melkrobots tot stalvloeren. We hebben honderden, zo niet duizenden, machines voor onze camera gehad.

Vaak krijgen we van fabrikanten, importeurs, dealers of andere vakmedia de vraag of ze onze foto’s mogen gebruiken. Ja, dat mag! Wij zijn trots op ons werk en vinden dat dit door zoveel mogelijk mensen gezien moet kunnen worden. Echter het creëren van de foto’s kost tijd, veel tijd. Daarom vragen wij – afhankelijk van het gebruik – voor onze foto’s een financiële bijdrage. Deze bijdrage stelt ons in staat om ook in de toekomst unieke foto’s te maken van uw (favoriete) machine.

De tarieven van onze foto’s zijn afhankelijk van uw gebruik. In onderstaande tabel vindt u de tarieven per foto / per type gebruik.

Gebruik Tarief 1e foto Tarief 2e foto uit zelfde serie
1. Bronnen (geïnterviewde en gefotografeerde personen) voor persoonlijk gebruik Gratis Gratis
2. Eenmalig gebruik intern (foto aan de muur, presentatie) € 75,00 € 35,00
3. Eenmalig gebruik extern redactioneel (online en print) € 75,00 € 35,00
4. Eenmalig gebruik extern commercieel (online en print) € 155,00 € 77,50
5. Eenmalig gebruik extern commercieel & redactioneel (online en print) € 250,00 € 100,00
6. Afkopen € 450,00 € 250,00
     
In geval van 1. en 3. betreft het – niet eerder gepubliceerde – foto’s uit één van onze series.
In geval van 4. en 5. En 6. wordt de foto exclusief ter beschikking gesteld en verwijderd uit ons archief.