Nationaal Geiten Event op 9 september 2023

Nationaal Geiten Event

Na een succesvolle editie in 2022 keert het Nationaal Geiten Event terug in 2023. Het evenement, dat afgelopen jaar ruim 1.200 bezoekers trok, gaat plaatsvinden op 9 september.

Het Nationaal Geiten Event biedt met een combinatie van een expo, verschillende workshops en een keuring alles wat professionele geitenhouders en de hobbyhouders verwachten. De dag staat in het teken van netwerken, kennis delen en uiteraard de keuring.

Tijdens de 2022-editie zijn er bijna 200 geiten gekeurd. De algemeen kampioen bij de geiten werd Toggenburger Bregje 25 van de Enkhoeve van André Koekkoek uit Wijhe. Het mooiste lam werd Maaike 16 van Combinatie Van de Veen uit Noardburgum. Albert Kraaij, voorzitter van Stichting Landelijke Geitenkeuring zei na afloop: “Het was weer een fantastische dag. We hebben hier de top van Nederland gezien en dan zie je dat er heel veel goede fokkers zijn in Nederland.”

Naast de keuring mocht het Nationaal Geiten Event in 2022 ruim 40 standhouders verwelkomen op de expo. Van melktechniek, voerleveranciers, KI en diergezondheid. Ze waren er allemaal. Daarmee richt het evenement zich vooral op de professionele geitenhouder, maar ook voor de hobby-geitenhouders en belangstellende consumenten was er informatie te vinden.

 “Uit de enquête die we na afloop van het evenement hebben verstuurd, blijkt dat 70 procent van de respondenten een jaarlijks evenement wil. Door het succes van afgelopen keer en gedreven door de wens van de respondenten keren we met het Nationaal Geiten Event dus terug in 2023”, vertelt Jean-Paul Reparon, algemeen directeur van AgriMedia, de uitgever van onder meer vakblad Geitenhouderij.

Ons nieuws
Nieuwe competitie tijdens NGE 2024: LAMBS

Tijdens het Nationaal Geiten Event 2024 in Nijkerk vindt een nieuwe activiteit plaats: het Landelijk Melkgeiten Beoordelen door Studenten – afgekort LAMBS. Studenten van Wageningen University and Research, Universiteit Utrecht en Aeres Hogeschool Dronten zullen op zaterdag 7 september de strijd met elkaar aangaan om uit te vinden wie van hen de beste keurmeester is. […]

LandbouwMechanisatie Zomertour sluit af met groots festival: een unieke mix van kennis en muziek

Op 31 mei 2024 zal de LandbouwMechanisatie Zomertour haar unieke roadtrip eindigen in stijl, met een spectaculair festival dat bedrijven uit de hele agrarische sector samenbrengt. Wat begon als een avontuurlijke roadtrip op een trekker van Jasper Lentz en Chris Vlaanderen, eindigt in een bijzonder evenement waar akkerbouwers, loonwerkers, landbouwmechanisatiebedrijven en machinefabrikanten samenkomen. Het festival, […]

Vakmedia belangrijk bij besluitvorming in groen sector

In de wereld van groenbeheer is het cruciaal om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, technieken en technologieën. De sector vereist voortdurende educatie en up-to-date informatie om succesvol te blijven. Uit recent onderzoek onder professionals in groenbeheer, uitgevoerd onder 169 lezers van het vakblad Tuin en Park Techniek, blijkt dat vakmedia […]