Grasmannen Live: Kennisevenement over robotisering op sportvelden

Als vervolg op de succesvolle podcastserie Grasmannen vindt op donderdag 21 september Grasmannen Live plaats in Stadion De Wageningse Berg in Wageningen (Gld.). Tijdens het kennisevenement delen gemeentes en aannemers hun ervaringen met het gebruik van robots op sportvelden.

Veel voetbalclubs zitten verlegen om vrijwilligers die assisteren bij het veldonderhoud. Gemeentes en sportclubs zijn daardoor genoodzaakt verschillende werkzaamheden uit te laten voeren door aannemers. Een andere mogelijkheid is om robots aan te schaffen die kunnen maaien, belijnen of het onkruid kunnen bestrijden. Maar zijn robots daadwerkelijk zo effectief als veel machinefabrikanten beloven?

Tijdens Grasmannen Live, een evenement van Tuin en Park Techniek, delen verschillende aannemers, gemeentes en sportclubs, die al langer met robots op sportvelden werken, hun ervaringen. Hoe werken de robots? Waarom en wanneer gebruiken zij deze machines? En tegen welke problemen lopen zij aan? Tijdens het kennisevenement hoort u interessante praktijkverhalen, doet u nieuwe inzichten op en ontmoet u veel collega’s uit de sector. Wilt u weten wie er allemaal komen spreken bij Grasmannen Live, houdt dan de website van Grasmannen in de gaten.

Demonstraties

Grasmannen Live vindt plaats in Stadion De Wageningse Berg, een nostalgisch voetbalstadion met een rijke geschiedenis. Naast een programma met interessante sprekers worden op het veld van FC Wageningen robots en andere interessante machines gedemonstreerd. Als bezoeker kunt u zo zelf beoordelen of de vernuftige techniek het gewenste resultaat oplevert.

Grasmannen Live is voor abonnees van Tuin en Park Techniek gratis te bezoeken. Het is wel noodzakelijk om u vooraf aan te melden via Grasmannen.nl. Bent u geen abonnee, dan kunt u tickets aanschaffen op de website van Grasmannen. Een kaartje voor het kennis- en demo-evenement inclusief lunch kost 129 euro (excl. btw).

Podcast

Grasmannen Live is een vervolg op de podcast Grasmannen. In deze zesdelige serie praat Chris Vlaanderen, redacteur van Tuin en Park Techniek, met de grasmeesters die de voetbalvelden in de Nederlandse stadions onderhouden. Wie zijn die mensen? Welke innovatieve machines en technieken worden hiervoor gebruikt? En welke praktische tips geven zij aan aannemers, gemeentes en clubs die met veel minder budget de velden moeten onderhouden? Beluister de podcastserie op de website van Tuin en Park Techniek of via uw favoriete podcastkanaal.

Ons nieuws
Met een Massey Ferguson 8S.305 Dyna van Cadzand naar De Cocksdorp

De LandbouwMechanisatie Zomertour gaat volgende week langs de Nederlandse kust. Redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen starten maandag in het Zeeuwse Cadzand. Na een prachtige route langs de kust eindigen zij op zaterdag 10 juni in De Cocksdorp op Texel (NH.). De redacteuren rijden op de bonnefooi en verzamelen onderweg leuke en bijzondere verhalen voor […]

Stalbezoek, videoserie over en voor de melkveehouderij

De melkveehouderij is al decennia in beweging. Voortdurend weten melkveehouders zich aan te passen aan actuele ontwikkelingen en nieuwe wet- en regelgeving. In de serie Stalbezoek bezoekt onze redactie melkveehouders die vertellen over hun visie op de toekomst en de veranderingen die hebben plaatsgevonden in hun stal, evenals de stappen die ze nog willen nemen. […]

LandbouwMechanisatie gaat binnenkort weer op Zomertour

LandbouwMechanisatie gaat weer op Zomertour. Tijdens deze roadtrip verzamelen redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen interessante verhalen voor vakblad LandbouwMechanisatie. De Zomertour wordt dit jaar verreden van maandag 5 tot en met zaterdag 10 juni. Tijdens de roadtrip gaat het redactieduo op zoek naar bijzondere verhalen voor het vakblad. Ook leggen ze alle belevenissen vast […]

DutchEnglishFrenchGermanItalian