Grasmannen Live: Kennisevenement over robotisering op sportvelden

Als vervolg op de succesvolle podcastserie Grasmannen vindt op donderdag 21 september Grasmannen Live plaats in Stadion De Wageningse Berg in Wageningen (Gld.). Tijdens het kennisevenement delen gemeentes en aannemers hun ervaringen met het gebruik van robots op sportvelden.

Veel voetbalclubs zitten verlegen om vrijwilligers die assisteren bij het veldonderhoud. Gemeentes en sportclubs zijn daardoor genoodzaakt verschillende werkzaamheden uit te laten voeren door aannemers. Een andere mogelijkheid is om robots aan te schaffen die kunnen maaien, belijnen of het onkruid kunnen bestrijden. Maar zijn robots daadwerkelijk zo effectief als veel machinefabrikanten beloven?

Tijdens Grasmannen Live, een evenement van Tuin en Park Techniek, delen verschillende aannemers, gemeentes en sportclubs, die al langer met robots op sportvelden werken, hun ervaringen. Hoe werken de robots? Waarom en wanneer gebruiken zij deze machines? En tegen welke problemen lopen zij aan? Tijdens het kennisevenement hoort u interessante praktijkverhalen, doet u nieuwe inzichten op en ontmoet u veel collega’s uit de sector. Wilt u weten wie er allemaal komen spreken bij Grasmannen Live, houdt dan de website van Grasmannen in de gaten.

Demonstraties

Grasmannen Live vindt plaats in Stadion De Wageningse Berg, een nostalgisch voetbalstadion met een rijke geschiedenis. Naast een programma met interessante sprekers worden op het veld van FC Wageningen robots en andere interessante machines gedemonstreerd. Als bezoeker kunt u zo zelf beoordelen of de vernuftige techniek het gewenste resultaat oplevert.

Grasmannen Live is voor abonnees van Tuin en Park Techniek gratis te bezoeken. Het is wel noodzakelijk om u vooraf aan te melden via Grasmannen.nl. Bent u geen abonnee, dan kunt u tickets aanschaffen op de website van Grasmannen. Een kaartje voor het kennis- en demo-evenement inclusief lunch kost 129 euro (excl. btw).

Podcast

Grasmannen Live is een vervolg op de podcast Grasmannen. In deze zesdelige serie praat Chris Vlaanderen, redacteur van Tuin en Park Techniek, met de grasmeesters die de voetbalvelden in de Nederlandse stadions onderhouden. Wie zijn die mensen? Welke innovatieve machines en technieken worden hiervoor gebruikt? En welke praktische tips geven zij aan aannemers, gemeentes en clubs die met veel minder budget de velden moeten onderhouden? Beluister de podcastserie op de website van Tuin en Park Techniek of via uw favoriete podcastkanaal.

Ons nieuws
Melken voor Morgen Rundveehouderij staat stil bij uiergezondheid

De derde editie van Melken voor Morgen Rundveehouderij vond op donderdag 12 september plaats op Landgoed Nergena in Bennekom (Gld.). Tijdens deze studiedag gingen vijf sprekers dieper in op uiergezondheid. Melken voor Morgen is een jaarlijks evenement en werd bezocht door tientallen veehouders, dierenartsen en andere professionals uit de melkveesector. Tijdens de studiedag spraken onder […]

Ruim 130 bezoekers bij Melken voor Morgen Geitenhouderij 2023

De vierde editie van Melken voor Morgen Geitenhouderij vond op 5 oktober plaats bij Maatschap Papen-Olbach in het Gelderse Vragender. Vier sprekers namen de bezoekers mee in de wereld van dierenwelzijn, duurzaamheid en energie en de Blije Geit stalvloer. Tijdens de rondleiding was de nieuwe stalvloer opnieuw onderwerp van gesprek en presenteerde Sieplo een voerrobot […]

Succesvolle eerste editie van Grasmannen Live

Op 21 september jongstleden was Stadion de Wageningse Berg het decor voor een nieuw evenement dat een blik wierp op de toekomst van sportveldenbeheer in Nederland. Grasmannen Live, georganiseerd door het vakblad Tuin en Park Techniek, bracht ongeveer 70 professionals uit de wereld van sportveldenonderhoud samen voor een dag gewijd aan de mogelijkheden van robotica […]

DutchEnglishFrenchGermanItalian