Melken voor Morgen Rundveehouderij in het teken van uiergezondheid

Op 12 oktober aanstaande wordt voor de derde keer het kennisevenement Melken voor Morgen Rundveehouderij georganiseerd. Dit jaar staat het thema ‘uiergezondheid’ centraal.

Zes topsprekers, waaronder Zyncke Lipkens van Melkcontrolecentrum Vlaanderen, dierenarts Jan Dijkhuizen van De Graafschap Dierenartsen en Dorieke van der Heide van melkveebedrijf Van Veelen Holsteins in Biddinghuizen, zullen acte de présence geven. 

Dierenarts Zyncke Lipkens komt uitleg geven over het principe celgetaldifferentiatie waarmee mastitis kan worden herkend aan de verschillende celtypen in de melk, nog voordat mastitis überhaupt zichtbaar wordt. Dijkhuizen en Van der Heide vertellen over de ervaringen met en resultaten van het on-farm opkweken van melkmonsters voor snelle detectie van de mastitisverwekker.

Het evenement vindt plaats op het prachtige landgoed Nergena in Bennekom. Uiteraard is er ruimte om te netwerken met uw collega-melkveehouders en andere professionals binnen de sector. Als abonnee van Elite, Veehouderij Techniek, V-focus en/of Veearts kunt u Melken voor Morgen gratis bezoeken. Er zijn slechts vijftig plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij en reserveer uw gratis plek.

In de komende periode zal het volledige programma worden gepubliceerd op melkenvoormorgen.nl. Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen op 12 oktober aanstaande bij de derde editie van Melken voor Morgen Rundveehouderij. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Boumatic.

Ons nieuws
Tuin en Park Techniek organiseert tweede editie Grasmannen Live op KNVB Campus!

Na een uiterst succesvolle eerste editie organiseert Tuin en Park Techniek opnieuw de studiedag Grasmannen Live in 2024. Deze keer staat de KNVB Campus in Zeist (Ut.) op donderdag 24 oktober 2024 klaar om vakgenoten te verwelkomen voor een dag vol kennisdeling. De focus van deze editie? Klimaatbestendige sportvelden. Het veranderende Nederlandse klimaat vraagt om […]

Geiten Event breidt uit met ondernemerslunch

Het Geiten Event, een jaarlijks hoogtepunt voor de geitensector, kondigt met trots de toevoeging aan van een nieuw onderdeel: de Geiten Event Ondernemerslunch. Speciaal gericht op beroepsmatige melkgeitenhouders, biedt deze lunch een unieke gelegenheid om te netwerken, kennis te delen en te genieten van een smakelijke maaltijd te midden van collega-geitenhouders. De uitbreiding van het […]

Overname Veearts door Libre Uitgeverij

Per 1 april aanstaande neemt Libre Uitgeverij de uitgave ‘Veearts’ over van AgriMedia. Deze overname versterkt de positie van Libre Uitgeverij in de markt van diergeneeskunde. ‘Veearts’ wordt sinds 2012 in controlled circulation verspreid onder landbouwhuisdierenartsen in Nederland. De overname omvat alle mediakanalen van het crossmediale merk ‘Veearts’, inclusief het vakblad dat vier keer per […]