Melken voor Morgen Rundveehouderij in het teken van uiergezondheid

Op 12 oktober aanstaande wordt voor de derde keer het kennisevenement Melken voor Morgen Rundveehouderij georganiseerd. Dit jaar staat het thema ‘uiergezondheid’ centraal.

Zes topsprekers, waaronder Zyncke Lipkens van Melkcontrolecentrum Vlaanderen, dierenarts Jan Dijkhuizen van De Graafschap Dierenartsen en Dorieke van der Heide van melkveebedrijf Van Veelen Holsteins in Biddinghuizen, zullen acte de présence geven. 

Dierenarts Zyncke Lipkens komt uitleg geven over het principe celgetaldifferentiatie waarmee mastitis kan worden herkend aan de verschillende celtypen in de melk, nog voordat mastitis überhaupt zichtbaar wordt. Dijkhuizen en Van der Heide vertellen over de ervaringen met en resultaten van het on-farm opkweken van melkmonsters voor snelle detectie van de mastitisverwekker.

Het evenement vindt plaats op het prachtige landgoed Nergena in Bennekom. Uiteraard is er ruimte om te netwerken met uw collega-melkveehouders en andere professionals binnen de sector. Als abonnee van Elite, Veehouderij Techniek, V-focus en/of Veearts kunt u Melken voor Morgen gratis bezoeken. Er zijn slechts vijftig plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij en reserveer uw gratis plek.

In de komende periode zal het volledige programma worden gepubliceerd op melkenvoormorgen.nl. Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen op 12 oktober aanstaande bij de derde editie van Melken voor Morgen Rundveehouderij. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Boumatic.

Ons nieuws
Met een Massey Ferguson 8S.305 Dyna van Cadzand naar De Cocksdorp

De LandbouwMechanisatie Zomertour gaat volgende week langs de Nederlandse kust. Redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen starten maandag in het Zeeuwse Cadzand. Na een prachtige route langs de kust eindigen zij op zaterdag 10 juni in De Cocksdorp op Texel (NH.). De redacteuren rijden op de bonnefooi en verzamelen onderweg leuke en bijzondere verhalen voor […]

Stalbezoek, videoserie over en voor de melkveehouderij

De melkveehouderij is al decennia in beweging. Voortdurend weten melkveehouders zich aan te passen aan actuele ontwikkelingen en nieuwe wet- en regelgeving. In de serie Stalbezoek bezoekt onze redactie melkveehouders die vertellen over hun visie op de toekomst en de veranderingen die hebben plaatsgevonden in hun stal, evenals de stappen die ze nog willen nemen. […]

LandbouwMechanisatie gaat binnenkort weer op Zomertour

LandbouwMechanisatie gaat weer op Zomertour. Tijdens deze roadtrip verzamelen redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen interessante verhalen voor vakblad LandbouwMechanisatie. De Zomertour wordt dit jaar verreden van maandag 5 tot en met zaterdag 10 juni. Tijdens de roadtrip gaat het redactieduo op zoek naar bijzondere verhalen voor het vakblad. Ook leggen ze alle belevenissen vast […]

DutchEnglishFrenchGermanItalian