Melken voor Morgen Rundveehouderij in het teken van uiergezondheid

Op 12 oktober aanstaande wordt voor de derde keer het kennisevenement Melken voor Morgen Rundveehouderij georganiseerd. Dit jaar staat het thema ‘uiergezondheid’ centraal.

Zes topsprekers, waaronder Zyncke Lipkens van Melkcontrolecentrum Vlaanderen, dierenarts Jan Dijkhuizen van De Graafschap Dierenartsen en Dorieke van der Heide van melkveebedrijf Van Veelen Holsteins in Biddinghuizen, zullen acte de présence geven. 

Dierenarts Zyncke Lipkens komt uitleg geven over het principe celgetaldifferentiatie waarmee mastitis kan worden herkend aan de verschillende celtypen in de melk, nog voordat mastitis überhaupt zichtbaar wordt. Dijkhuizen en Van der Heide vertellen over de ervaringen met en resultaten van het on-farm opkweken van melkmonsters voor snelle detectie van de mastitisverwekker.

Het evenement vindt plaats op het prachtige landgoed Nergena in Bennekom. Uiteraard is er ruimte om te netwerken met uw collega-melkveehouders en andere professionals binnen de sector. Als abonnee van Elite, Veehouderij Techniek, V-focus en/of Veearts kunt u Melken voor Morgen gratis bezoeken. Er zijn slechts vijftig plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij en reserveer uw gratis plek.

In de komende periode zal het volledige programma worden gepubliceerd op melkenvoormorgen.nl. Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen op 12 oktober aanstaande bij de derde editie van Melken voor Morgen Rundveehouderij. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Boumatic.

Ons nieuws
Melken voor Morgen Rundveehouderij staat stil bij uiergezondheid

De derde editie van Melken voor Morgen Rundveehouderij vond op donderdag 12 september plaats op Landgoed Nergena in Bennekom (Gld.). Tijdens deze studiedag gingen vijf sprekers dieper in op uiergezondheid. Melken voor Morgen is een jaarlijks evenement en werd bezocht door tientallen veehouders, dierenartsen en andere professionals uit de melkveesector. Tijdens de studiedag spraken onder […]

Ruim 130 bezoekers bij Melken voor Morgen Geitenhouderij 2023

De vierde editie van Melken voor Morgen Geitenhouderij vond op 5 oktober plaats bij Maatschap Papen-Olbach in het Gelderse Vragender. Vier sprekers namen de bezoekers mee in de wereld van dierenwelzijn, duurzaamheid en energie en de Blije Geit stalvloer. Tijdens de rondleiding was de nieuwe stalvloer opnieuw onderwerp van gesprek en presenteerde Sieplo een voerrobot […]

Succesvolle eerste editie van Grasmannen Live

Op 21 september jongstleden was Stadion de Wageningse Berg het decor voor een nieuw evenement dat een blik wierp op de toekomst van sportveldenbeheer in Nederland. Grasmannen Live, georganiseerd door het vakblad Tuin en Park Techniek, bracht ongeveer 70 professionals uit de wereld van sportveldenonderhoud samen voor een dag gewijd aan de mogelijkheden van robotica […]

DutchEnglishFrenchGermanItalian