Uit onderzoek onder ruim 800 lezers van AgriMedia-titels LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek, Tuin en Park Techniek, vakblad Geitenhouderij en Elite blijkt dat tijdens de Coronacrisis vakbladen als belangrijkste bron van kennisdeling worden gezien. Op de tweede plek staan websites met vakinformatie.

Beurzen, demodagen, studiedagen. Het gaat allemaal niet door vanwege de Corona-maatregelen. Maar waar wordt dan de nodige kennis vandaan gehaald?

Op de eerste plaats staan vakbladen. 76 procent van de respondenten in het AgriMedia-onderzoek geeft aan daar de kennis op te doen. Websites met vakinformatie volgen met ruim 70 procent op de tweede plaats. Dat wordt bevestigd door de groei die AgriMedia ziet in het websitegebruik (Onder meer: Mechaman.nl, vakbladelite.nl, veearts.nl, vakbladgeitenhouderij.nl).

55,8 procent van de respondenten geeft aan kennis te halen uit nieuwsbrieven met vakinformatie. Websites van fabrikanten en leveranciers zouden op basis van de onderzoekscijfers ook een groei in het websitegebruik moeten zien: 45,5 procent geeft aan die sites te bezoeken in de zoektocht naar kennis. Video’s op bijvoorbeeld Youtube volgen als het gaat om kennisdeling met 31,4 procent op gepaste afstand. En 22,4 procent geeft aan webinars en online presentaties te volgen om de nodige kennis op te doen.

 

  • Vakbladen 76,01%
  • Websites met vakinformatie 70,66%
  • Nieuwsbrieven met vakinformatie 55,80%
  • Websites fabrikanten / leveranciers 45,50%
  • Video (bijv. Youtube) 31,42%
  • Webinars / online presentaties 22,43%
Categories: Nieuws