Geiten Event Innovatie Trofeeën belonen vernieuwing en innovatie in geitensector

Bij het aankomende Nationaal Geiten Event dit najaar worden voor het eerst twee prestigieuze prijzen uitgereikt: de Geiten Event Innovatie Trofeeën (GEIT 2023). Deze trofeeën belonen vernieuwing en innovatie binnen de geitensector. Eén trofee is bestemd voor de meest innovatieve melkgeitenhouder, terwijl de andere trofee wordt toegekend aan de beste innovatie binnen de sector.

De trofee voor de meest innovatieve melkgeitenhouder erkent de prestaties van een geitenhouder die in 2022/2023 een inventieve oplossing heeft ontwikkeld die een positief effect heeft gehad op het bedrijf. Dit kan variëren van een kleine aanpassing in de bedrijfsvoering tot een ingrijpende transformatie of zelfs een nieuwe vaardigheid. Het belangrijkste is dat het innovatief is, positieve resultaten heeft opgeleverd en interessant is voor andere geitenhouders. Als jijzelf zo’n prestatie hebt geleverd of als je van mening bent dat een collega-geitenhouder baanbrekend werk heeft verricht, nodigen we je uit om dit kenbaar te maken via de aanmeldingspagina voor de trofee van de meest innovatieve geitenhouder van 2023.

De tweede trofee die tijdens het Nationaal Geiten Event 2023 wordt uitgereikt, is bedoeld voor de meest vernieuwende innovatie met een duurzaam karakter die een positieve impact heeft op melkgeitenbedrijven. Bedrijven, diensten, verenigingen en organisaties die in 2022/2023 met een innovatie zijn gekomen voor de melkgeitensector, worden uitgenodigd om zich aan te melden voor de Geiten Event Innovatie Trofee via de daarvoor bestemde website.

Vakjury en Prijsuitreiking

Een deskundige vakjury zal alle inzendingen beoordelen en de winnaars selecteren. Tijdens het Nationaal Geiten Event worden de trofeeën uitgereikt. Naast de erkenning die gepaard gaat met het winnen van een trofee, krijgen de winnaars ook een prijs als beloning voor hun prestaties.

Het Nationaal Geiten Event zal plaatsvinden op zaterdag 9 september 2023 in de IJsselhallen in Zwolle. Het evenement biedt een uitgelezen kans voor geitenhouders en professionals uit de sector om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de geitensector.

Ons nieuws
Overname Veearts door Libre Uitgeverij

Per 1 april aanstaande neemt Libre Uitgeverij de uitgave ‘Veearts’ over van AgriMedia. Deze overname versterkt de positie van Libre Uitgeverij in de markt van diergeneeskunde. ‘Veearts’ wordt sinds 2012 in controlled circulation verspreid onder landbouwhuisdierenartsen in Nederland. De overname omvat alle mediakanalen van het crossmediale merk ‘Veearts’, inclusief het vakblad dat vier keer per […]

Nieuwe competitie tijdens NGE 2024: LAMBS

Tijdens het Nationaal Geiten Event 2024 in Nijkerk vindt een nieuwe activiteit plaats: het Landelijk Melkgeiten Beoordelen door Studenten – afgekort LAMBS. Studenten van Wageningen University and Research, Universiteit Utrecht en Aeres Hogeschool Dronten zullen op zaterdag 7 september de strijd met elkaar aangaan om uit te vinden wie van hen de beste keurmeester is. […]

LandbouwMechanisatie Zomertour sluit af met groots festival: een unieke mix van kennis en muziek

Op 31 mei 2024 zal de LandbouwMechanisatie Zomertour haar unieke roadtrip eindigen in stijl, met een spectaculair festival dat bedrijven uit de hele agrarische sector samenbrengt. Wat begon als een avontuurlijke roadtrip op een trekker van Jasper Lentz en Chris Vlaanderen, eindigt in een bijzonder evenement waar akkerbouwers, loonwerkers, landbouwmechanisatiebedrijven en machinefabrikanten samenkomen. Het festival, […]