Geiten Event Innovatie Trofeeën belonen vernieuwing en innovatie in geitensector

Bij het aankomende Nationaal Geiten Event dit najaar worden voor het eerst twee prestigieuze prijzen uitgereikt: de Geiten Event Innovatie Trofeeën (GEIT 2023). Deze trofeeën belonen vernieuwing en innovatie binnen de geitensector. Eén trofee is bestemd voor de meest innovatieve melkgeitenhouder, terwijl de andere trofee wordt toegekend aan de beste innovatie binnen de sector.

De trofee voor de meest innovatieve melkgeitenhouder erkent de prestaties van een geitenhouder die in 2022/2023 een inventieve oplossing heeft ontwikkeld die een positief effect heeft gehad op het bedrijf. Dit kan variëren van een kleine aanpassing in de bedrijfsvoering tot een ingrijpende transformatie of zelfs een nieuwe vaardigheid. Het belangrijkste is dat het innovatief is, positieve resultaten heeft opgeleverd en interessant is voor andere geitenhouders. Als jijzelf zo’n prestatie hebt geleverd of als je van mening bent dat een collega-geitenhouder baanbrekend werk heeft verricht, nodigen we je uit om dit kenbaar te maken via de aanmeldingspagina voor de trofee van de meest innovatieve geitenhouder van 2023.

De tweede trofee die tijdens het Nationaal Geiten Event 2023 wordt uitgereikt, is bedoeld voor de meest vernieuwende innovatie met een duurzaam karakter die een positieve impact heeft op melkgeitenbedrijven. Bedrijven, diensten, verenigingen en organisaties die in 2022/2023 met een innovatie zijn gekomen voor de melkgeitensector, worden uitgenodigd om zich aan te melden voor de Geiten Event Innovatie Trofee via de daarvoor bestemde website.

Vakjury en Prijsuitreiking

Een deskundige vakjury zal alle inzendingen beoordelen en de winnaars selecteren. Tijdens het Nationaal Geiten Event worden de trofeeën uitgereikt. Naast de erkenning die gepaard gaat met het winnen van een trofee, krijgen de winnaars ook een prijs als beloning voor hun prestaties.

Het Nationaal Geiten Event zal plaatsvinden op zaterdag 9 september 2023 in de IJsselhallen in Zwolle. Het evenement biedt een uitgelezen kans voor geitenhouders en professionals uit de sector om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de geitensector.

Ons nieuws
Succesvolle eerste editie van Grasmannen Live

Op 21 september jongstleden was Stadion de Wageningse Berg het decor voor een nieuw evenement dat een blik wierp op de toekomst van sportveldenbeheer in Nederland. Grasmannen Live, georganiseerd door het vakblad Tuin en Park Techniek, bracht ongeveer 70 professionals uit de wereld van sportveldenonderhoud samen voor een dag gewijd aan de mogelijkheden van robotica […]

Terugblik Nationaal Geiten Event 2023

Op 9 september jongstleden vond de vierde editie van het Nationaal Geiten Event plaats. Opnieuw waren de IJsselhallen in Zwolle het epicentrum van de Nederlandse geitensector. Met een recordaantal exposanten en geiten voor de keuring, drie workshops van de LTO-vakgroep melkgeitenhouderij en vijf workshops verzorgd door gerenommeerde bedrijven en organisaties in de sector, beloofde de […]

Recordaantal van 226 geiten in de ring voor titel “Mooiste Geit van het land”

Na de succesvolle editie vorig jaar is er ook dit jaar weer het Nationaal Geiten Event; op 9 september in de IJsselhallen in Zwolle. En ook dit jaar is de Nationale Geitenkeuring weer groots aanwezig bij het Event. De keurmeesters, ringmeesters en omroepers zullen het druk gaan krijgen dit jaar. Van acht verschillende rassen (o.a. […]

DutchEnglishFrenchGermanItalian