Vakmedia belangrijk bij besluitvorming in groen sector

In de wereld van groenbeheer is het cruciaal om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, technieken en technologieën. De sector vereist voortdurende educatie en up-to-date informatie om succesvol te blijven. Uit recent onderzoek onder professionals in groenbeheer, uitgevoerd onder 169 lezers van het vakblad Tuin en Park Techniek, blijkt dat vakmedia een onmisbare bron van kennis en inspiratie zijn voor degenen die werkzaam zijn in deze branche.

Soorten media

Het onderzoek wijst uit dat maar liefst 71% van de respondenten aangeeft voornamelijk vakmedia te consumeren. Dit resultaat benadrukt de prominente rol die vakbladen en gerelateerde publicaties spelen in het dagelijks leven van professionals in groenbeheer. Of het nu gaat om gedrukte tijdschriften, online platforms of andere vormen van gespecialiseerde media, het lijkt erop dat vakmedia de voorkeur genieten boven algemene nieuwsbronnen als het gaat om het verkrijgen van relevante informatie.

Voorkeur voor lezen

66% van de respondenten geeft aan dat ze vakinformatie het liefst lezen. Dit wijst op een sterke voorkeur voor geschreven inhoud boven andere formaten zoals video’s of podcasts. Het lezen van vakbladen biedt professionals de mogelijkheid om op eigen tempo en op hun eigen tijd diepgaande kennis op te doen over onderwerpen die relevant zijn voor hun vakgebied.

Belang van vakbladen

Als het gaat om de specifieke bronnen die worden gebruikt voor het verkrijgen van vakinformatie, blijken vakbladen opnieuw de nummer één keuze te zijn. Maar liefst 89% van de respondenten geeft aan dat vakbladen hun belangrijkste bron van informatie zijn. Dit benadrukt nogmaals de cruciale rol die vakmedia spelen in het leveren van waardevolle inzichten en updates aan professionals in groenbeheer.

Populaire onderwerpen

Wanneer we kijken naar de onderwerpen die het meest worden gewaardeerd door lezers van Tuin en Park Techniek, zien we een duidelijke interesse in onderwerpen zoals maaien, trekkers en onkruidbestrijding. Deze bevindingen geven aan waar professionals in groenbeheer momenteel het meest in geïnteresseerd zijn en waar ze waarschijnlijk naar op zoek zijn als het gaat om nieuwe informatie en updates binnen hun vakgebied.

Doelgroep

Het onderzoek werpt ook licht op de diverse achtergronden van de lezers van Tuin en Park Techniek. Het grootste deel van de respondenten is eigenaar van een hoveniersbedrijf en/of is werkzaam als gemeenteambtenaar groenbeheer. Ook zijn eigenaren van mechanisatiebedrijven goed vertegenwoordigd tussen de respondenten.

Investeringsbeslissingen

Interessant genoeg blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 69% van de lezers van Tuin en Park Techniek betrokken is bij investeringsbeslissingen op hun bedrijf. Dit benadrukt de invloedrijke rol die deze professionals spelen binnen hun organisaties en hun vermogen om strategische beslissingen te nemen op basis van de informatie die ze uit vakmedia halen.

Opleidingsniveau

93% van de respondenten heeft minimaal een middelbare beroepsopleiding gevolgd, waarvan 30% minimaal een Hbo-opleidingsniveau heeft afgerond.

Conclusie

Al met al benadrukt het onderzoek onder professionals in groenbeheer de onmisbare rol die vakmedia spelen in het dagelijks leven van deze professionals. Of het nu gaat om het blijven leren over nieuwe technologieën, het ontdekken van nieuwe innovatieve machines of het nemen van strategische beslissingen voor hun bedrijven, vakmedia blijven een essentiële bron van kennis en inspiratie voor de lezers van Tuin en park Techniek.

Ons nieuws
Overname Veearts door Libre Uitgeverij

Per 1 april aanstaande neemt Libre Uitgeverij de uitgave ‘Veearts’ over van AgriMedia. Deze overname versterkt de positie van Libre Uitgeverij in de markt van diergeneeskunde. ‘Veearts’ wordt sinds 2012 in controlled circulation verspreid onder landbouwhuisdierenartsen in Nederland. De overname omvat alle mediakanalen van het crossmediale merk ‘Veearts’, inclusief het vakblad dat vier keer per […]

Nieuwe competitie tijdens NGE 2024: LAMBS

Tijdens het Nationaal Geiten Event 2024 in Nijkerk vindt een nieuwe activiteit plaats: het Landelijk Melkgeiten Beoordelen door Studenten – afgekort LAMBS. Studenten van Wageningen University and Research, Universiteit Utrecht en Aeres Hogeschool Dronten zullen op zaterdag 7 september de strijd met elkaar aangaan om uit te vinden wie van hen de beste keurmeester is. […]

LandbouwMechanisatie Zomertour sluit af met groots festival: een unieke mix van kennis en muziek

Op 31 mei 2024 zal de LandbouwMechanisatie Zomertour haar unieke roadtrip eindigen in stijl, met een spectaculair festival dat bedrijven uit de hele agrarische sector samenbrengt. Wat begon als een avontuurlijke roadtrip op een trekker van Jasper Lentz en Chris Vlaanderen, eindigt in een bijzonder evenement waar akkerbouwers, loonwerkers, landbouwmechanisatiebedrijven en machinefabrikanten samenkomen. Het festival, […]